Hoe vindt u huizen in de stille verkoop in Zuid-Limburg?

Een groot ‘te koop’ bord in de voortuin en foto’s van het hele huis op het internet. Niet iedereen zit hier op te wachten wanneer hij of zij het huis in de verkoop zet. Ineens is uw huis voor iedereen zichtbaar en kan iedereen een kijkje in uw woning nemen. Wanneer u dit liever niet heeft, maar toch uw huis wilt verkopen, is er de mogelijkheid tot een stille verkoop.

Een stille verkoop in Zuid-Limburg komt vaker voor dan u wellicht denkt. Want alsmaar meer mensen kiezen voor deze optie. Wat een stille verkoop precies is en wat de voor- en de nadelen hiervan zijn, leest u in deze blog.

Bent u op zoek naar uw droomhuis of wilt u uw woning (via een stille verkoop) verkopen? Dan bent u bij Fer Haas Makelaardij aan het juiste adres. Heeft u nog vragen over de stille verkoop van huizen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder. 

Wat is stille verkoop?

We beginnen met het beantwoorden van de vraag wat een stille verkoop precies is. We hebben het zojuist al kort uitgelegd. Wanneer u kiest voor een stille verkoop in Zuid-Limburg, dan kiest u ervoor om de verkoop van uw woning niet aan de grote klok te hangen. Er komt dus geen bord in de tuin en geen advertentie met bijvoorbeeld ‘huis te koop Heerlen’ in de plaatselijke krant. Ook komt uw huis niet op grote huizenverkoopwebsites als Funda. Veel mensen vinden het vervelend wanneer er foto’s van hun huis op het internet verschijnen. Uw hele inboedel wordt tentoongesteld aan iedereen die het maar wilt zien. Vanaf het moment dat uw huis officieel in de verkoop staat, komen er geregeld mensen langs om uw woning te bezichtigen. En dan blijkt ineens dat er verschillende mensen komen bezichtigen die eigenlijk helemaal geen interesse lijken te hebben. Heeft u daar zoveel tijd en moeite voor ingestoken?

Waarom een stille verkoop van een huis?

Nu u weet wat een stille verkoop precies is, kunnen we doorgaan op de redenen waarom mensen hiervoor kiezen. Ook hier hebben we kort al wat over gezegd, maar er zijn meerdere redenen. Allereerst dus de reden dat veel mensen liever niet hebben dat er foto’s van (de binnenkant) hun huis op het internet staan die iedereen kan zien. Wanneer het bekend is dat uw huis in de verkoop staat, zult u regelmatig nieuwsgierige mensen voor uw huis hebben staan. Voor ze een afspraak maken om het huis te bezichtigen willen zij eerst de buurt goed bekijken, maar natuurlijk ook uw huis. Ook dit is een vaak gehoorde reden waarom mensen kiezen voor een stille verkoop. Niet iedereen zit te wachten op mensen die zonder pardon voor uw raam komen staan en schaamteloos naar binnen proberen te kijken. En dan is er nog de reden dat sommige mensen niet willen dat anderen weten dat het huis te koop staat. Misschien omdat er nog geen haast bij is en de buren of familie nog niet op de hoogte is van uw zoektocht naar een nieuwe woning. Behalve deze redenen kunnen er nog allerlei redenen zijn waarom mensen kiezen voor een stille verkoop van hun huis.

Zo vindt u huizen in de stille verkoop

Maar als niemand weet dat uw huis te koop staat, hoe vinden geïnteresseerden dan het huis? Of misschien bent u wel op zoek naar een huis te koop in Hoensbroek en ziet u ineens dat er nieuwe mensen in uw droomhuis wonen, zonder dat u wist dat het te koop heeft gestaan. Als makelaar in Heerlen krijgen wij dan ook regelmatig de vraag: “Hoe vind ik huizen in de stille verkoop?” Woningen die in de stille verkoop in Zuid-Limburg staan, kunt u uitsluitend via een makelaar vinden. Dit kan via de website van de makelaar of via hun Facebookpagina. Soms moet u hier specifiek naar vragen en krijgt u toegang tot een speciale pagina. Wanneer wij als makelaar nabij Landgraaf het verzoek krijgen om een huis in Landgraaf in de stille verkoop te zetten, dan zetten wij dit huis niet op Funda, maar uitsluitend op onze website. Het voordeel hiervan is dat wanneer er bezichtigingen komen, u zeker weet dat deze mensen écht interesse hebben. Een nadeel van op deze manier uw huis verkopen is dat u het bereik verkleint. Wellicht had u meer voor uw woning kunnen krijgen als er meer mensen op de hoogte waren geweest. Maar omdat het niet bij iedereen bekend was dat uw woning in de verkoop stond, bent u de hoogste bieder wellicht misgelopen. Maar u heeft er in ieder geval geen stukje privacy voor op hoeven te geven. En dat is het voor veel mensen meer dan waard.