Tips voor de verkoop van uw woning in Limburg

De juiste vraagprijs bepalen, uw woning gereed maken voor de bezichtigingen en het spannende moment van de onderhandelingen. Het zijn allemaal zaken die aan bod komen wanneer u uw woning gaat verkopen in Limburg.

Wat komt er allemaal kijken bij de verkoop van een woning 

Er komt ontzettend veel kijken bij de verkoop van een woning. Van foto's maken tot de uiteindelijke onderhandelingen over de prijs. Met name de onderhandeling vormt een spannend moment tijdens dit traject. Het is niet iets dat u dagelijks meemaakt. Evenals de bezichtigingen van uw woning. Hoe kunt u deze zaken het beste aanpakken? En hoe haalt u het maximale uit de verkoop van uw woning? Wij geven u graag een aantal tips voor de verkoop van uw woning in Limburg.

De vraagprijs bepalen

Vóór u uw woning in Limburg daadwerkelijk in de verkoop kunt zetten, dienen er al een heel aantal zaken geregeld te zijn. Eén daarvan is het bepalen van de vraagprijs. Om een realistische vraagprijs te creëren, waarmee u uzelf niet meteen uit de markt prijst, kunt u een taxatie laten uitvoeren. Een taxateur kijkt naar een aantal factoren en bepaalt aan de hand van deze factoren de vraagprijs. Zo wordt er gekeken naar de ligging van uw woning. Zijn er veel voorzieningen in de omgeving? Winkels, scholen, eetgelegenheden en noem maar op. Het speelt allemaal een rol in de bepaling van de verkoopprijs. Daarnaast wordt er gekeken naar transacties van vergelijkbare woningen bij u in de buurt. Voor hoeveel zijn deze verkocht? Of wat is de vraagprijs van deze woningen? Natuurlijk speelt ook de staat van uw huis mee. Het onderhoud, de grootte van ruimtes en de ligging van de tuin. De taxateur stelt een rapport op en bepaalt een reële verkoopprijs.

Uw woning verkoopklaar maken

Foto’s zeggen meer dan duizend woorden. En dat geldt met name wanneer u uw huis gaat verkopen. Vrijwel niemand leest als eerste de beschrijving van een woning, maar ze kijken direct naar de foto’s. Wanneer deze goed bevallen, wordt er verder gekeken. Zorg dus altijd voor professionele foto’s die uw woning tot zijn recht laten komen. Zorg ervoor dat uw huis opgeruimd is en persoonlijke spullen opgeborgen zijn. Haal de garage leeg en zorg dat de keuken er netjes uitziet. Maar ook kunst aan de muur kan mensen afschrikken. Het klinkt misschien vreemd, maar veel mensen kunnen hier niet doorheen kijken. Ze kiezen voor een huis dat al is ingericht naar hun smaak. Een neutrale inrichting met neutrale kleuren op de muur doet het daarom altijd beter. Daarnaast is het aan te raden om ook (klein) onderhoud aan uw huis uit te voeren. Zijn muren niet goed geschilderd? Doe er nog een laagje overheen. Knip de heg, maai het gras en verwijder slechte planten uit huis en uit de tuin. Dit alles zorgt voor een veel betere presentatie van uw woning.

De onderhandelingen

De vraagprijs is bepaald, uw huis is in gereedheid gebracht, de bezichtigingen zitten er inmiddels op én er is een bod uitgebracht. Nu is het tijd voor het spannendste gedeelte, namelijk de onderhandelingen. Als makelaar in Kerkrade hebben wij hier ruime ervaring mee. Onze makelaars weten precies hoe ze dit het beste kunnen aanpakken en zorgen ervoor dat u het maximale haalt uit uw woning in Limburg. Niet alleen op financieel gebied, maar ook op het gebied van voorwaarden. Ook na het accepteren van het juiste bod blijven wij aan uw zijde. Wij stellen de koopakte op en begeleiden u naar de notaris. Dus heeft u een huis te koop in Heerlen, een huis te koop in Kerkrade of een huis te koop op een andere plek in Limburg? Dan kunnen wij u verder helpen! Kom gerust eens langs voor een kennismakingsgesprek. Heeft u verder nog vragen over de verkoop van uw woning? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder!