Tips voor het kopen van een huis in Limburg

Het kopen van een huis is een grote stap en heeft een grote invloed op uw leven. De vraag naar woningen is momenteel zo groot dat het niet makkelijk wordt gemaakt om een perfecte en betaalbare woning te vinden. Er komt dan ook meer bij kijken dan jezelf “goed voelen” in een huis. Wij geven u een aantal tips zodat u zeker weet dat u voor de juiste woning gaat.

De financiële mogelijkheden

Voordat u de zoektocht naar een huis in Limburg gaat beginnen is het eerst verstandig om de financiële mogelijkheden te inventariseren. Een hypotheekadviseur kan u daarmee helpen. U heeft dan duidelijk wat uw budget is voor een woning en wat uw maximale hypotheeklasten kunnen worden. Dit voorkomt teleurstellingen achteraf. Wanneer u van tevoren uw financiële zaken op orde heeft, scheelt dit veel werk wanneer u bij een aankoop een hypotheek gaat aanvragen.

Een wensenlijst

Voordat uw echte zoektocht naar een huis begint is het van belang om naar uw eigen wensenlijst te kijken. Ga na wat uw woonwensen zijn en wat voor u echt belangrijk is. Denk niet alleen aan het aantal kamers of de vierkante meters, maar ook de afstand tussen familie, werk, de omgeving en het gevoel dat u krijgt als u in een huis loopt. Ga niet alleen na wat u nu belangrijk vindt, maar sta ook stil bij de toekomst. U kunt de toekomst niet voorspellen, maar het is wel handig om realistische opties open te houden.

Een aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar is iemand die u kan helpen bij het vinden en kopen van een woning. Hij of zij heeft veel kennis van de buurt en de huizenmarkt. Een aankoopmakelaar kan een huis controleren op bouwkundige gebreken. Daarnaast kan een aankoopmakelaar de koopovereenkomst controleren en advies geven en onderhandelen over de verkoopprijs. Hulp vragen van een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat er naar uw woonwensen wordt gekeken, maar ook dat tijdens de koop de juiste voorwaarden worden vastgelegd.

Een aankooptaxatie

Wanneer u een huis heeft gezien waar u verliefd op bent geworden is het verstandig om een taxatie te laten doen door een onafhankelijke taxateur. Een taxateur bepaalt de taxatiewaarde door middel van een taxatierapport. Voor het krijgen van een hypotheek heeft u een taxatierapport nodig, u krijgt namelijk 100% van de taxatiewaarde als hypotheek. Een taxatie is geen bouwkundige keuring, als er bouwkundige problemen zijn worden die er niet in opgenomen. Naast een taxatie kunt u natuurlijk een bouwkundige keuring laten uitvoeren.

De koop

Tijdens een onderhandeling gaat u de verschillende kaders van een koop bespreken. Zet tijdens zo’n onderhandeling zaken op papier zoals de datum van de oplevering, de aankoopprijs en eventuele overname van spullen. Een makelaar kan hierbij ook ondersteunen. Wanneer er zaken zoals een samenleving of testament moeten worden geregeld, is het belangrijk om een goede notaris in handen te nemen. Kies in dit geval dan ook altijd kwaliteit boven de prijs.

Heeft u al voor ogen wat uw financiële mogelijkheden en uw woonwensen zijn? Dan kunt u alvast aangeven naar wat voor een koopwoning u op zoek bent. Op onze website kunt u zich inschrijven voor een koopwoning. Daarbij kunt u tevens uw wensen kenbaar maken. Als Fer Haas Makelaardij een passende woning in de verkoop krijgt, zal hij contact met u opnemen. Zo kan aan de hand van deze bovenstaande tips de zoektocht naar uw droomwoning beginnen!